vrijdag 27 juli 2012

Ubud Sidimen Pandangbai

Op zijn Plagmans. We zagen het route boek en die had de etappe die wij gisteren hebben verreden in tweeen gedeeld. Dat leek ons wat overdreven, 39 en 35 km waar heben we het over. Maar het was wel heel pittig, we begonnen met een klim van ongeveer 20 km, volgens hem van het boekje was het maar 10 km. Dat klopte ook wel in eerste instantie maar toen begon er weer een nieuwe. Daarna een flinke afdaling. Daarom had hij natuurlijk ook gesplitst, want 's middags kregen we nog een portie op en neer. Rivierdalletje in naar beneden dus en rivierdalletje uit en dat was klimmen geblazen. Bali is een schitterend eiland, heel groen en open, geen jungle. Prachtige sawa's, heel veel landbouw, heerlijk eten en aardige mensen. Vandaag hadden we een relatief makkelijk dagje van Sidimen naar Pandangbai. We zitten weer aan zee. Morgen gaan we over naar Lombok. Spannend hoe dat gaat want daar zitten ze midden in de ramadan. Vandaag werden we opgehouden door een crematieceremonie. Alles moet daarvoor wijken, men laat een enorme file ontstaan. Wij mochten er met de fiets wel langs. Heel aardig. Een soort optocht door een dorp, met de dode op een hoge baar en de rest te voet vooruit. In Ubud zagen we de voorbereiding voor een koniklijke crematie, daar praatte iedereen over. Naast de tempel stond een waanzinnig hoge toren. Onderdeel van de aanstaande optocht. Voor hun ceremonien moet dus alles wijken.

1 opmerking:

  1. Hoi Ton en Eef,

    Goed om te horen dat jullie ook daar geen steek zijn veranderd. Niks tempo dulu hè? Geintje. Lekker aan het genieten hoor ik al.

    Hier is het afgelopen week echt heel lekker weer geweest. Aan de kust gemiddeld een graad of 25. Mark heeft het heel druk gehad. Ongeveer zo'n 250 hoofdgerechten op een avond en dat doordeweeks. Maar nu is heel Nederland aan het wachten tot de voorspelde storm over het land gaat razen. Als een echte Nederlander dat alleen kan toch even lekker klagen over het weer.

    Voor de rest gaat het allemaal goed. Rustig op mijn werk. Veel mensen natuurlijk op vakantie.

    Met Siem gaat het allemaal heel goed. Nog een paar uurtjes en dan hebben we weer samen vakantie.

    Leuk om af en toe iets van jullie te horen.

    Liefs en een dikke kus,
    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen